fbpx

Sådan indbrudssikrer du glas i boligen

Skift beslag og hasper

Vinduets hasper og beslag bliver med tiden slidte. Udover at det kan betyde noget for hvor meget træk vinduet lukker ind, betyder det også at det er nemmere for tyve at brække vinduet op.

Det er derfor en god idé at se på hasperne, når du skal indbrudssikre dit hus -Hvor møre virker de? hvor gamle er de?

Sommetider kan det være nok at stramme skruerne, andre gange skal hasper og beslag skiftes ud. Glarmesteren kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er den bedste løsning til dine vinduer.

Tyven kan tage ruden ud, hvis den ikke sidder godt fast

At sikre vinduets lister, er en anden ting du kan gøre for at forhindre tyve i at komme ind.

Nogle tyve vipper listerne af vinduet med en skruetrækker, tager ruden ud og har fri adgang til boligen.

Der er flere forskellige måder du kan sikre ruderne mod at blive taget ud af rammen på:

– Selve listerne kan monteres med envejsskruer.
– Få monteret et ekstra beslag med envejsskruer, som ikke kan skrues ud.
– Ruden kan fastgøres med speciallim, der klæber ekstra godt.

Få monteret sikringsglas

Sikringsglas er glas i flere lag, der er påført et laminat. Laminatet er smeltet sammen med glaslagene og holder glasset sammen, selvom det bliver udsat for både øksehug og hårde slag. Det giver vigtig ekstra tid før tyven får adgang, og det kan betyde forskellen mellem, om politiet når frem i tide.
Sæt gitter for kældervinduerne

 

 

Kældervinduerne er særligt udsatte, dels fordi de er tæt på jorden, dels fordi karme og lister ofte er i dårlig stand. En måde at komme det til livs er ved at sætte et gitter op for vinduet. Et gitter er ikke just dekorativt, til gengæld er det effektivt. Og kælderen kan stadig få både sollys og luft gennem gitteret.

Brug en fagmand

Det bedste du kan gøre for at sikre din bolig effektivt mod tyve er at få en fagmand ud og tjekke vinduer og døre. Glarmesteren kan hjælpe dig med at vurdere din vinduer og glasdøres tilstand, og derefter sammen med dig planlægge hvordan I bedst sikrer din bolig.

(Glasmesterlauget)